Julen är här!

Julen är verkligen den mysigaste tiden på året, även om det är -20 ute och det är snöstorm ute. För det är under julen vi får gå på stan och julhandla ,äta massa gott och såklart dricka julmust.
Nu är det ju så att man har jobbat i stort sett konstant så man har inte riktigt hunnit kommit in i den där riktiga julkänslan än. Men en dag kvar sen kommer man vakna upp på julafton med ett lugn i kroppen och börja inse att det är dags att förberedda magen för massa god mat och godsaker.

Så med detta vill jag säga att Julen är den bästa tiden på året!


Årets älskade dryck!

Den har nu funnits på hyllorna ett tag, och jag har försökt hållt mitt begär inne så länge jag kunnat. Men nu har jag inte kunnat stått emot denna underbara dryck längre!
Zeunerts Julmust är då den bästa och då menar jag verkligen den bästa och godaste! En kall Zeunerts efter en hård dag på jobbet är fan bättre än en kall öl.
Ligger 5 stycken hemma i kylen och väntar på att intas!


Apotekarnas har inget att komma med jämnfört med denna!


Paul!

Trailer för Greg Mottola(Supersugen) kommande film Paul dök upp under dagen. Där vi återigen får se radar paret Simon Pegg och Nick frost som också gjorde Shaun of the dead och Hot Fuzz ihop.
Här spelar de två nördar som drar iväg på en resa för att titta på Area 51 och får oväntat besök!
Ser ut att kunna bli ett roligt äventyr!


Pringles!

Jag vill ha dessa chocklad liknande Pringles chips i min mage nu!
Och jag som jobbar hela veckan, måste få nån att få åka ut till Ica kvantum och köpa 2 kanske 3 kartonger innan julafton. Holland ser ut att kunna styra upp mitt chocklad begär!


Arkham City!

Jag vill ju omedelbart ha nya Batman Arkham City! Det första spelet blev ju inte populär av ingen anledning.
Hade ju hoppats på att de skulle släppa uppföljaren nu i februari men det vart uppskjutet till november nästa år! Why ooohh WHY! Blir så arg!
I nya trailern får vi se en skurk som vi får ta an i Arkham City utöver Jokern,two-face m.m!
Hugo Strange,en galen forskare som är besatt av att få reda på vem Batman är, och låter inget stoppa han.
Rykten har börjat spridats nu, om att Hugo Strange kommer bli en av skurkarna i den kommande Dark Knight Rising också! Älskar verkligen rykten!



Topp 50 bästa filmscener #4

Heath Ledger som Jokern, första gången man fick höra det kommer jag ihåg hur man nästan skrattade åt tanken och tänkte att det kommer aldrig bli bra, för mig var han en skådespelare som fortfarande var påväg uppåt. Men fyfan vilken käftsmäll i pungen man åkte på, för han leverade verkligennåt man aldrig kommer glömma.
I Dark Knight kan man verkligen se hur han hade kunnat bli lika stor som Al Pacino m.m
Och här är scenen jag tror jag kommer minnas mest med honom. R.I.P Heath!


No more mr bad guys!

Var väl rätt väntat att vi inte skulle få se mer av Jokern och Two-Face i kommande Dark Knight Rising. Aaron Eckhart hade tydligen frågat Christopher Nolan om han eventuellt skulle återkomma som Harvey Two-Face Dent i nästa film. Men inga planer fanns och verkar inte finnas för det.
Själv tycker jag det är lite tråkigt, för jag är nyfiken på hur djupare i karaktären Nolan hade kunnat gått.
Att Jokern inte skulle återkomma kan jag förstå, gick dock en del rykten att de skulle använda en del bortklippta scener från Dark knight.
Men nu har Nolan bekräftat att ingen av dessa karaktärer kommer återkomma. Och Nolan brukar ju vara väldigt hysch hysch av sig när det gäller alla hans filmer. Vi får helt enkelt vänta och se!




Vanishing on 7th street!

En väldigt lovande film från samma regissör som The Machinist. Där vi får följa några kvarstående människor efter att alla andra har försvunnit.
Vet inte vad det är men jag älskar verkligen filmer där det bara är några få karaktärer och det händer mystiska saker. Denna känns som en blandning av I am Legend och spelet Alan Wake.
Så detta är absolut nåt att se fram emot i början av nästa år.

Kolla in trailern HÄR

Hoppas det går bättre att hålla sig från den mörka sidan i denna film än i star wars.

Dags att börja bättra sig Dexter!

Årets Dexter säsong är nu över, sista avsnittet sändes i USA i söndags. Och ska jag vara ärlig så levde det inte upp till föregående säsong.
Så till er som inte sett den senaste säsongen sluta läs nu för det kommer förekomma massa SPOILERS SPOILERS!

Föregående säsong vart vi väldigt bortskämda med den otroligt briljanta John Lithgow som pyskopat mördaren Arthur Mitchell. Det är utan tvekan den bästa prestation jag har sett inom tv världen. Så med en riktigt bra säsong och ett helt oförutsägbart slut på en säsong, byggde det för otroligt stora förväntningar på att toppa och bli ennu bättre.

Men tyvärr så får en säsong med massa håll i själva handlingen och en känsla av förhastad berättelse av manusförfattarna. Säsong 5 tar vid exakt där 4:an slutade med Dexters fru Rita hittad mördad i deras hem. Där kändes de som att det kan bli en säsong där vi får följa Dexter som brottas med att hans fru bortgång, att han är nybliven pappa och att han har 2 styv barn att ta hand om. Samtidigt som han slåss med sitt behov att lägga upp folk på bord och stycka dem till sin belåtelse.
Tyvärr vart det inte så mycket av de som jag hade hoppats, känns som manusförfattarna hoppade över allt med själva familjen väldigt drastiskt och gick vidare direkt till nåt nytt. Vilket jag inte tycker Rita förtjänar för hon var den karaktär som formade Dexter till nåt han inte trodde han kunde vara.

Största problemet känns som att Dexter ej fick nån riktigt värdig motståndare som i stort sett han fått i föregående säsonger. Och sedan dessa gigantiska luckor som kändes att de varken brydde sig om eller ville berätta. Som exempelvis som jag sa ovan att relationen med Dexters son och hans 2 styvbarn är i näst obefintlig. Att Dexter var på jobbet i genomsnitt 5 minuter var och varannat avsnitt, då det pågick mord utredningar där han med hans kompentens borde ha varit väldigt efterfrågad. Sen en story om 2 kubanska mördare som försvann väldigt fort, där jag fortfarande har för mig att en fortfarande går lös.
Att Quinn var ena stunden misstänkt för mord en kort stund, men ingen verkade riktigt fundersam på varför han betedde sig så märkligt och allt Quinn fått reda på som borde vara väldigt besvärligt för Dexter.

Nu var ju inte allt pest och skit rakt igenom.. För jag gillar denna säsong fast den inte levde upp till mina förhoppningar.Det fanns en hel del positiva inslag, med Peter Weller som gör en riktigt ruskig roll som sliskig korrupt snut i hawaii skjorta. Tyvärr fick han inte det avslut han var värd anser jag. Sedan Julia Stiles som gjorde rollen som ett överlevande offer ute efter hämnd riktigt välgjord. Dock lika där så fick även hon ett snöpligt avslut som gjorde hennes karaktär väldigt onödig.

Säsongens överaskning var utan tvekan Jennifer Carpenter(Dexters syster) som i denna säsong var riktigt riktigt bra. I föregående säsonger har jag stört mig väldigt mycket på henne, hur hon väljer mellan att skrika eller viska.
Nu har vi verkligen fått sett vad hon går för, så hoppas hon kan fortsätta i detta spår även nästa säsong.

Så nu håller vi tummarna att till nästa säsong dem ger oss ett namn värdigt John Lithgow och en djupare utveckling i dexter själv!






Kan man säga femte gången gillt?

För det måste det verkligen vara för denna skit serie till film! Fast Five heter tydligen nästa epok i denna Fast and the furious serie. De 4a första var ju rent av kass allihopa. Enda nöjet var alla grymt snygga bilar. Men en sak kan vi ju gotta oss med här, och det är att den grymt coola Dwayne Johnson gör entré och ser ut att kunna vissa vart skåpet ska stå.
Annars är de dem vanliga Vin Diesel och Paul Walker som åker runt och kör coola bilar nothing more nothing less!

Checka in trailern HÄR!

Dwayne....ain´t nothing to fuck with!

Tidig julklapp för alla piratälskare!

Vid nu borde de flesta veta att nästa maj dyker våran favorit pirat Captain Jack Sparrow upp på dukarna igen, för att leta reda på "fountain of youth". Och nu har första teaser trailern släpptst. Kan vänta oss att återse enstaka karaktärer från de tre första filmerna. Men från grund och botten ser de ut att fortsätta i samma stuk som tidigare. Massa hög explosiva scener och svärdstrider. Så ett riktigt äventyr med massa humor är att se fram emot.

Checka in TRAILERN


drink up me hearties, yo, ho...again!

Yo Dawg!



Jag jobbar,umgås med kompisar,spelar och kollar på film!


Kanske ska utvecka de lite mer för sakens skull. Har jobbat hela helgen, så det har inte hänt så mycket mer än så. I lördags så var grabbarna här,kollade på nån film och sjuka oss som vanligt. Eller rättare sagt jag som sjuka mig med dem.
Och igår vart de som enligt tradition en söndagsmys kväll, dock med ett par grabbar men de är aldrig fel det heller.
Gjorde varma mackor med championstuvning och massa annat gott. Självklart en film på de också, vart den urusla filmen Devil som fick en att bara vilja gråta av lycka när den var slut.

Så det var det,håll till godo för nästa kommer inte en på ett tag.



Topp 50 bästa filmscener #3

No Country For Old Men är nog bröderna Cohens absolut bästa film någonsin. Speciellt inom kategorin bästa manliga skådespelare. Och då pratar jag om Javier Bardem som spelar här den sjukt skräck injagande och psykpat mördaren Anton Chigurh
I denna scen känner man att man verkligen inte kan spå hur de hela ska sluta, man sitter och facineras av den psykopat som står framför en gammal man och ärligt säger till han att hans liv hänger mellan "heads" or "tales".
Man kan inte annat än känna hur otrolig jobbig scen det är.


Blond och blixter!

Då har den kommit! Trailern till den kommande Thor filmen, och jag måste säga att jag vet inte vad jag ska tro eller tycka om den såhär långt. Första bilderna jag såg trodde jag att detta skulle bli i en klass av Ghost Rider och Daredevil. Men efter trailern har det stigit lite, men bara lite. Skådespelarna känns inte lika vas som i Ironman filmerna och hulken(Om vi räknar bort Liv Tyler). Vi har den relativt okända Chris Hemsworth som gestaltar den mäktiga guden Thor, en Anthony Hopkins som känns som han inte har mycket mer att komma med. Rene Russo som aldrig varit den där riktiga A skådisen i mina ögon. Dock så har vi Natalie Portman som alltid presterar(förutom i Star wars filmerna!).
Men jag ska inte döma ut denna film redan nu, de är ju trots allt en av de filmer jag ser fram emot mest till nästa sommar. Så efter en dryga 2 timmars bio upplevelse hoppas jag att jag fick en käftsmäll och hade totallt fel!

Checka in trailern på länken nedanföroch avgör själv!

http://www.superherohype.com/news/articles/112106-the-thor-trailer-is-here

Hur Hur eller...Va?

Jag vet inte, men på nåt sätt har jag lyckats kladdat ner mig i Stargate SG1. Och jag vet inte hur, var så jävla anti denna serie i hela 10 år som den pågick. Var i stort sett jag och vän som totallt vägrade se denna urusla serie med Richard Dean(McGyver) Anderson i huvudrollen.
Men efter i snart 12 år har jag börjat dragit mig igenom säsong för säsong och jag håller fast vid vad jag tycker. Detta är en urusel serie med urusla skådespelare och dialog. Har gått över från att börja kollat seriöst till att ha det som en middags underhållning. Fast så fort man ätit färdigt blir de total ignorans och se vad som händer i data världen istället.
Äntligen har jag fått ur mig detta hat och det finns mer att skriva men tänker inte ödsla mer tid på denna serie, iallafall inte här på bloggen. Punkt slut

P.S Kommer jävlas med att kolla igenom alla 10 säsonger bara för att hoppas, och det sitter jäkligt djupt inne men jag hoppas att de kan bli bättre.

I mean....REALLY!?

Not quiet the same!

Hugh Jackman, dude vad hände? Efter filmer som the fountain och the prestige med flera så ger du oss nåt sånt här?
Kommande Real Steel som verkar handla om fjärrstyrda robotar som slåss i en ring. Mer behöver jag nog inte säga. Känns som Jackan var i behov av pengar snabbt eller tyckte att en robot film skulle vara pretty awesome. Även Dreamworks som ligger bakom denna film då även nya Transformers filmen släpps samma år av samma bolag. Jag lägger då mina pengar på Michael Bays robot orgasm. Avgör själva av trailern vad ni föredrar.


Persbrandt blir Beorn i The Hobbit!

Nu är det klart vilken karaktär Mikael Persbrandt ska spela i den kommande The Hobbit. Den stora och kraftiga Beorn som i boken beskrivs som en skinnbytare. Som kan anta skepnaden som en stor svart björn.Och är bosatt mellan mörkmården och de dimmiga bergen.

Jag är själv fortfarande väldigt skeptisk till att Persbrandt ska vara med i en sån pass stor film. Eftersom i mina ögon han varken kan agera då han i alla svenska filmer är så jävla stel och kan knappt få ut sig ett ord utan att anstränga hela kroppen. Plus att med en värdelös engelska gör inte mitt hopp större. Men Peter Jackson själv har sagt att efter han hade sett Mikael provspela för rollen så visste han direkt att han skulle passa som Beorn. Och Jackson vet nog vad det är han vill ha. Så får hoppas han kan förbättra Persbrandt agerande till att börja med så kan det nog bli bra.

 Är också klart att Cate Blanchett återkommer i de två The Hobbit filmer som Galadriel,och det gillas skarpt!

 Persbrandt upp i dagen....eller?


Topp 50 filmscener #2

Heat må vara en av 90-talets mest särklassade action rullar i mina ögon! Två av historiens största skådespelare i en och samma film, vart så lyckat som det bara går. Vi fick här en 7 minuters fantastisk scen där De Niro och Pacino diskuterar kommande event. Och man ryser verkligen av hur otrolig en sån enkel scen kan bli, och hur det kan skapa historia.


Topp 50 bästa filmscener #1

En idé om att blogga om de 50 bästa filmscenerna är nog inget nytt men tänkte att eftersom jag är sån pass filmfantast så vill jag dela med mig med de bästa filmscener jag sett.
Kommer inte bara bli filmer jag favoriserar högt, utan från massa olika filmer där jag verkligen tyckt att just den scenen är helt fantastik.
Planerar inte att skriva milslånga texter om varje scen, utan en kort summering till varför just jag gillar den.
Själva numreringen är ingen ordningslista,utan bara för att jag ska kunna hålla ordning på vart jag är.
Var uppmärksam på SPOILERS ifall ni inte sett den film som jag tar upp.


True Romance är en väldigt medioker film, men den har en del lovande och klassiska små inhopp av större skådespelare. Med Brad Pitt som sten hög pundare är helt briljant. Och Gary Oldman som förstörd knarklangare och pimp.
Men absolut de bästa inhoppet av de alla är utan tvekan Christopher Walken ,han är med i filmen i 10 minuter minst och från första sekund till sista är det absolut bland de bästa skrivna dialogen jag sett på film. Då Walken säger "I'm the Anti-Christ. You got me in a vendetta kind of mood. You tell the angels in heaven you never seen evil so singularly personified as you did in the face of the man who killed you" får en att verkligen inse att han menar allvar och rysa! Se och njut av en fantastisk scen!



Daniel din jävla idiot!

Förstår verkligen inte, varenda morgon är det ett hemskt ljud som börjar låta som får mig ur den fantastiska idyl jag befinner mig i och vill dra mig ut i den hemska kylan  utanför min varma grotta under täcket.
Är i stort sett lika trött varenda morgon vare sig jag börjar sent eller tidigt, kan det ha med nåt att man utnyttjar 5-6 timmar sömn då man borde ha minst 8 timmar. Men i mitt fall behöver jag minst 10 timmar för att bli tillräckligt tillfredställd. Slår aldrig fel att varenda morgon ångrar man sig att man inte planerade natten lite bättre.

But NO! här sitter man läser om filmvärlden och lyssnar på musik. Blickar bort mot sängen och den ser ju väldigt lockande ut. Men tydligen finns de så mycket annat man bara måste göra.Då det jag gillar mest att göra är endast 2 meter ifrån mig.
Har hittat en ny applikation till telefon som ska känna av då jag är i lätt sömn och ska låta alarmet stara runt den tiden jag ställt larmet på. Så dags att ge det ett försök och se om det kan göra mig till en riktig människa på morgonen. Ska bara kolla på en grej först...

Nåja, Det är ju bögarnas fel!

Film musik

Vad vore film utan musik? Skulle vi känna den där rädslan,den där sorgen eller kanske ilskan utan musiken? Jag själv kan säga direkt att utan dessa fantastiska kompositörer vi har att tillgå idag skulle inte filmerna bli det dem är idag. .jag själv älskar riktiga Soundtracks så tänkte jag ta min topp 5 lista och vissa er min favorit låt med dessa.

5.
Basil Poledouris

En otroligt fantastisk kompositör som i många filmer verkligen lyckades få fram en fantastisk känsla med sina tunga melodier och känslan för de där riktiga episka som man får riktig gåshud utav. Mest populärast för mig är nog själva themet till Robocop, men vi får absolut inte glömma de tunga soundtracket till Starship troopers eller Conan filmerna.




4.James Newton Howard

Howard som med Zimmer har komposerat ihop soundtracket till Batman Begins och The Dark knight är bara en merit att få hamna på min lista, som de båda är otroligt bra soundtracks. Men det var nog med Blood Diamond som jag verkligen fastna för han då han själv bevisade för mig hur himla vacker musik han kan producera fram. Och det är just Blood Diamond jag anser vara det album jag fastnat mest från han.




3.Clint Mansell

Är väl mest känd för den populära musik biten från filmen Requim of a dream, och tror nog att de flesta vet vilken jag talar om. Men för mig är det soundtracket till Smokin Aces som har gjort att han blivit riktigt stor för mig,
då han har riktigt lyckats blanda orkester musik med elektroniska instrument.



2.Hans Zimmer

Är det nån som kan få ljud att förklara saker 1000 gånger bättre än vanliga ord så är det utan tvekan Hans Zimmer, i stort sett allt han rör vid blir helt briljant. Kan räkna upp Gladiator och The Dark Knight som två exemplariska soundtrack han har vidrört.
Lätt är det verkligen inte att hitta en favorit låt, men efter en del genomlyssningar så blev de till slut Why So Serious? från The Dark Knight.



1.Howard Shore

Är väldigt snarlik i sin stil som James Newton Howard tycker jag. Men att kunna bli lite mörkare i sina teman.
Och Sagan om Ringen är nog det verk han är mest känd för och kommer nog bli ihågkommen mest för. Rakt igenom hela trilogin är musiken briljant rakt igenom, så även jag har svårt att inte bli känslosam i en del scener. Det är nog ingen nyhet att det vart just själva huvudtemat till Sagan Om Ringen som är min favorit.




Vi får absolut inte glömma en hel del andra kompositörer som jag mycket väl skulle vilja ha med på denna lista.

John Williams - Star wars
Ennio Morricone - The Thing
Danny Elfman - Alice i Underlandet
John Powell -  The Bourne Identity
Harry-Gregson Williams - Kingdom Of Heaven
Trevor Rabin - Enemy of the State
Alan Silvestri - Predator


RSS 2.0