Oscars Galan 2011!

Årets Oscar Gala är över,24 statyetter har delats ut till många begåvade personer. Vi fick tyvärr kanske den tråkigaste Galan på 5 år, med två otroligt tråkiga värdar och ett försnack med två av sveriges mest överskattande komiker par.

Tänkte börja med att ta upp detta bedrövliga försnack med Filip & Fredrik som värdar. Jag vart helt bedrövad hur man kan ta in två stycken som knappt verkar ha ett filmintresse överhuvudtaget. Utan att sitter och tar fram bilder och ringar in oväsentliga saker och tycker det är skit roligt. Försökte ha överseende med detta ett tag, men de gick snabbt över till hat och rent illamående av att se de två. Då de båda sitter och små pratar under en av galans kanske finaste delar "In Memorian" där folk inom filmindustrun gått bort det senaste året. Och då Filip sitter och säger att " det var ju inte något kanon år för In Memorian" då försvann all respekt för denna person.
Att även sitta och snacka skit om en stor legend som Kirk Douglas då denna dök upp för att dela ut pris bevisar att de kan hålla sig till sitt och låta film vara till dem som vet vad dem snackar om och är intresserad.

Till självaste Galan hade jag rätt stora förhoppningar, producenterna iår hade bestämt sig att gå in på en lite mer föryngrad Gala genom att ta in yngre värdar som för mig vart ett fiasko. Anne Hathaway kändes direkt i intervjun innan galan att de kunde komma bli bra,hon såg väldigt glad och sprallig ut. Menas självaste James Franco i intervjun bara 10 min innan galan började,såg ut att bara vilja springa därifrån. Så nervös tror jag aldrig sett en skådespelare vara. Inte vart det bättre, Franco stod bredvid den bedårande Hatheway som en 7 årig pojke som inte visste vart han skulle kolla,och såg ut att precis pumpat botox hela ansiktet.

Men det fanns några positiva stunder under kvällen, jag själv älskade hur de hade fått uråldriga Kirk Douglas att komma och ge ut pris. En av de få som kunde skämta och gå utanför själva manuset. Billy Crystal fick komma och dela ut ett pris, Crystal som tidigare har lett Galan med briljans, lyste verkligen upp allt menas han stog på scen.
Christian Bale fick äntligen en Oscar som han verkligen var värd, som också gav ett av de bästa tack talen där han efter att Melissa Leo hade vunnit sa Fuck i live tv så lovade han att han inte skulle säga "the F word" för de hade han redan sagt tillräckligt. Då han refererade till klippet där han skäller ut en ljuskille under inspelningen av Terminator Salvation.
Men den allra stora överraskningen för mig var nog att Inception tog hem 4 Oscars,dock bara på dem tekniska kategorierna. Men delade till slut första plats med The King´s Speech.
Så vad hände med The Social Network, alla trodde att det skulle stå mellan den och The King´s Speech. 3 Oscars tog den hem,för bland annat Bästa Manus efter förlaga,bästa filmmusik och bästa klippning. David Fincher själv såg mest ut att vantrivas hela kvällen.

Nu fanns det inte så mycket mer som är värt att ta upp,då det tyvärr var en rätt seg och tråkig Gala. Så vi får hoppas att till nästa år de insåg att en mer öppen och humoristisk individ behövs som värd. Och två nya värdar till försnacket som är bra insatt i filmens värld.

Men ett stort Grattis till Bale,Portman,Leo och Firth!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0