Dagens såkallade skräck/komedi filmer...

Ibland blir jag verkligen rädd för vart film industrin är påväg och speciellt dagens generations filmsmak!
Hur kunde vi gå från ett 90-tal med flertal olika klassiker till ett nytt 2000 tal och bli så sjukt förälskade i dåliga äckliga komedier och dumma hack´n slash filmer.

Saw filmerna är ju ett av dessa exempel, och sen första filmen utkom 2004 har det kommit ut en varenda år fram tills    i år 2010 då det är sagt att det ska vara den sista! Det blir fan 7 filmer som bevisar vad dagens folk helst vill se på bio/film eftersom i stort sett drog varenda film in minst 20 gånger mer än själva budgeten.Den stora frågan är bara hur i hela friden kunde det komma sig då dessa 7 filmer är totallt jävla värdelös.
Dock kommer den första filmen undan med ett undantag att den var lite ny inspirerad. Men fortfarande en sju helsikes dålig film. Och då jag hör folk säga att de är bra gjorde och smarta filmer gör mig riktigt förbannad från topp till tå. Hur kan man lockas  till att se en grupp idioter hjälpas åt för att inte dö en brutal död i nån slags maskin. Av en gubbe som tycker att man ska respektera livet. 

Hostel hamnar under samma genre, dock med att det bara finns 2 stycken och inte en hel hög. Men är snack runt hörnen att det ska komma fler. Här har vi också ett exempel på vad som folk vill se,första hostel kom 2005 med en relativt hög budget och drog in stor kovan. Enda det handlar om är hur rika människor betalar för att få göra vad man vill med kidnappade ungdomar. Och det är inga snälla saker utan det är bara en massa gore filmen igenom och de som går runt och tycker det är underhållande filmer och att man ser dem inte för handlingen utan för att de är äckliga skräck filmer. Dem vet knappt vad underhållande eller skräck är.

 

Nu finns det ju betydligt fler filmer som jag skulle kunna ta upp här som är i samma stil, men i mina ögon är de dessa två som har fått mest uppmärksamhet runt om på biograferna.
Sen finns de  såkallade komedier som lyckas dra till sig folks pengar på nåt konstigt sätt.



American Pie filmerna är ju ett praktexempel på vad nästa generations komedier skulle vara,och tydligen funkade de rätt bra mot min förvåning. Första filmen kom i slutet av 1999 och för att vara ärlig en rätt skön komedi första gången man såg den, men idag totallt meninglös och otroligt löjlig. Detta var bara början på en hel drös idiotiska och respektlösa filmer att komma skall. Med 2 uppföljare som lika där spelade in så otroligt mycket pengar vissade sig bli en sån otroligt hit så att filmbolaget använde själva namnet American Pie som en förtitel till de 5 andra filmerna som använde själva konceptet att ha massa dåliga snusk skämt, pinsamma scener som bara vart löjliga och handlingar som bara går ut i stort sett vem som ligger med mest tjejer. Men detta visade sig ju tydligen gå hem bland publiken.

Scary Movie är också där ett exempel på hur jäkla dålig filmsmak massa människor har. Här har vi då gått över från att ha massa dumma snuskiga skämt och allt till att  göra parodi på andra stor filmer. Och för att vara ärlig så vet jag inte vilka som är värst av American Pie eller Scary movie filmerna. För scary movie är bara en bråkdel till alla andra urusla parodi filmer. Vi har bland annat Disaster Movie,Meet the spartans och många många fler. Och då dessa aldrig verkar dö ut så tror jag nog dessa Scary Movie filmer tar hem priset till att ha förstört nästan en hel genre!

 

Är det verkligen såhär dagens såkallade skräckfilmer folk vill ha,  som får uppföljare på uppföljare som bara blir sämre och sämre. Eller komedier som visar sig vilja dra det till ennu en nivå högre en alla andra. Och det hela blir de dummaste man sett till att nästa film kommer. Vad hände med skräck filmerna som verkligen fick en att bita på naglarna och inte tycka att precis hela filmen är dum. Men vi får hoppas att detta bara är något tillfälligt och att dessa filmer kommer försvinner och hela serien dör ut.Vi kan ju njuta av att sista Saw har kommit och håller tummarna på att den serien aldrig mer ser dagsljus!

.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Du de va längesen man såg en ny bra skräckis. alla bra man ser nu är jättegamla :D

2010-11-15 @ 13:37:36
URL: http://gustavssonjessica.blogg.se/
Postat av: Claes Månsson

Du har ju inga riktiga argument alls. Mer än att du blir arg för anledningarna andra har för att dom är bra. :)

2010-11-15 @ 19:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0