Dagens spel!

I genomsnitt är alla spel som släpps idag mellan 4-5 timmar långa, och alldeles för lätta. Är det verkligen värt då att lägga ner de 700 kr(Om man köper de på gamestop) och redan efter 24 h kan klara ut det 4 gånger om.Och sedan lägga det i hyllan eller sälja de för halva priset?

Multiplayer är en annan sak som alla spelutvecklar känner att de bara måste ha med , spelar ingen roll vad de är för sorts spel. Finns de ingen multiplayer del med så sänks betygen drastisk av de flesta spelrecensenter. Och frågan är då,Varför? Är de så viktigt att kunna spela mot jobbiga tyskar och fransmän som är dryga och jobbiga. Lägg då all tid på en riktigt bra handling som man kan spela om och om igen istället.

Ett riktigt bra exempel på det är Uncharted till Playstation 3 , med en spellängd på minst 7-8 timmar om inte mer.
Och en riktig matiné story i Indiana Jones/ Tomb Raider anda, blandat med sköna karaktärer och bra humor.Vet inte hur många gånger jag kört om det och varenda gång njutit av alla skämt och sarkastiska kommentarer.
Varför görs det inte fler sådana spel?

Körde ut nya Call of Duty: Black ops efter bara 4 h, och de var en enda lång Michael Bay film med en handling man brydde sig lika mycket om som kungabröllopet( Inte alls). Likadant med de senaste Medal Of Honor som jag tror nästan var ennu kortare och lättare. Vet inte om det bara är såkallade action spel som måste vara korta för att det inte ska bli allt för enformigt, jag går gärna runt och hoppar och skjuter sålänge själva handlingen är bra och man vill fortsätta för att se vad som händer.

Nu behöver ju inte detta betyda att spelen är dåliga för att de bara är kort speltid. Men de är för mig en viktig punkt för att kunna lägga ut dem pengar som dagens spel kostar.
Eller ta oss tillbaka till Nintendo 8 bitars tiden där man kunde sitta med ett super mario spel flera år, och de är fortfarande roligt att spela även idag.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0